To nye priser

To nye priser

SPILPRISEN FÅR TO NYE PRISER

Der er nu åbent for spil-tilmeldinger til Spilprisen 2020. Hvert år træffer Spilprisens executive udvalg beslutning om hvilke priser, der skal uddeles. I år har udvalget valgt at tilføje to nye priser til Spilprisen. Henholdsvis Bedste Fortælling og Bedste Nyskabelse samt en udvidelse af kategorien Bedste Live Spil.

 

Spilindustrien sprænger konstant rammerne for, hvad vi troede, der kunne lade sig gøre, så det er vigtigt, at vi sikrer, at Spilprisen forandrer sig sammen med et medie, der konstant overrasker og udvikler sig i nye spændende retninger,” siger Emil Kjæhr fra Spilprisens executive udvalg og Funday Factory

 

Prisen for Bedste Fortælling gives til et spil, der er overlegent i skabelsen af en historie eller fortælling og Bedste Nyskabelse lægger vægt på spil, afprøve grænser og nye formater.

 

Spil og leg hænger tæt sammen, og med prisen Årets Nyskabelse har vi ønsket at skabe plads til spil, der tør at afsøge og afprøve grænser og nye formater. Derudover har vi tilføjet kategorien Bedste Fortælling, da spil-mediet giver mulighed for, at involvere publikum i spillets historie i en grad, der er helt unik sammenlignet med andre medier såsom film- og TV, - det skal vi hylde,” siger Emil Kjæhr.

 

Sidst men ikke mindst er spil i kategorien Bedste Live Spil udvidet til også at indbefatte spil i ’Early Access’:

 

I år har vi valgt at udvide kategorien ved at åbne op for, at spil i alle produktionsfaser kan indstilles, herunder "Early Access". Gennem denne kategori-udvidelse giver vi plads og rum til at anerkende udviklere og spil-produktioner, der allerede i et tidligt stadie har demonstreret en evne til at arbejde målrettet med spil som et "levende" medie,” siger Emil Kjæhr.

 

Der er åbent for indstilling af spil frem til d. 6. februar. Spilprisen afholdes d. 22. april i Bremen Teater.

 

Executive udvalgets medlemmer tæller udover Emil Kjæhr fra Funday Factory, Forest Swartout Large fra IO, Kirstine Askholm fra Playdead, Jens Peter Korup fra Crey, Tim Garbos fra Triband og Mette Sig fra Producentforeningen.

 

Læs om Spilprisens kriterier og kategorier, HER.