Nominerede 2013

Årets Student Showcase / Best Student Showcase
Berettiget er spil produceret af studerende på en af de danske spiluddannelser. I dette første år er alle DADIU-produktionerne shortlistet. Årets Student Showcase skal udvise ekstraordinært talent, vision og kunstnerisk håndværk inden for de givne produktionsmæssige rammer og samtidig være et spil, der har størst potentiale for videreudvikling og internationalt gennembrud.

HOTAH
Ion
Cantrip
Little Barker
Horizon
Trail of Regret

Årets Kunstneriske Bedrift / Best Artistic Achievement
Berettiget er alle dansk-udviklede spil i 2012. Prisen gives til et spil som anerkendelse for exceptionelt stærkt håndværk inden for design, lyd, narrativ, grafik, programmering, teknologi eller andre af kompetencer, som indgår i spillet. Vinderspillet skal turde vise nye veje for kunstneriske udtryk indenfor spilmediet uanset ophav.

Hitman: Absolution af IO Interactive
Press and Move (XKCD homage) af Kajakklubben
LAZA KNITEZ!! af Glitchnap
YHEM - Yderst Hemmeligt af Trine Laier
HOTAH - af Team Tree

Årets Spilskaber / Best Game Developer
Berettiget er alle danske spiludviklere set som firma i 2012. Det er ikke et krav, at spiludvikleren har udgivet et spil i årets løb, for prisen anerkender også særlige bedrifter. Prisen tildeles i sig udgangspunkt til firmaer, ikke enkeltpersoner. Årets Spilskaber udviser talent, passion, forretningstæft og mod til at tænke i nye måder at udvikle, designe eller distribuere digitale spil på.

BetaDwarf for FORCED
IO Interactive for Hitman: Absolution
Kiloo / SYBO Games for Subway Surfers
Logic Artists for Expeditions: Conquistador
Reto Moto for Heroes & Generals

Årets Spil / Game of the Year
Berettiget er alle dansk-udviklede spil i 2012. Årets Spil tildeles til det danske spil, der har udvist størst talent, potentiale og international gennemslagskraft inden for sin respektive genre. Det er samtidig slet og ret det bedst designede danske spil dette år. Derfor symboliserer Årets Spil en samlet helhedsvurdering af alle de forskelligartede kompetencer, der til sammen skaber spillets udtryk.

Chasing Yello af Tactile Entertainment
Frontline Tactics af Full Control
Hitman: Absolution af IO Interactive
Subway Surfers af SYBO Games / Kiloo
Voodoo Friends af CEGO